#0098

I det näst senaste numret av Filter intervjuas Eric Ericson (ni vet, han som skickar brev till myndigheter och företag). Bland annat visas illustrationer av hur han tänker sig att människor i framtiden utsätts för reklam och sen får en kupong för snabbtmat. Framtiden, eller åtminstone något liknande är här. På SvD:s hemsida kan du titta på en annons för 7 eleven, svara på lite frågor och sen vinna en frukostmeny. Jag hoppas att resten av Ericsons profetior inte uppfylls eftersom en del var ganska obehagliga.

#0097

I DN kultur i lördags outas Ifk Göteborgs nya hymn och även om jag knappast gillar Ifk så kan man väl knappast klaga på valet av artist. Fast jag måste ändå erkänna det är lite obehagligt att tänka på A Young Summer's Youth som en fotbollslåt i framtiden. Det är nämligen den, översatt till svenska och framförd av Joel Alme som spelarna ska halta in till.
 Jag är på plats 11 april och hör hur den satt sig bland Göteborgarna, refränglösa hymner är svåra att få till eftersom folk aldrig kan sjunga i rätt takt. Dock står jag på motsatt sida av arenan och supportar Djurgården och inget annat.

Joel Alme - Snart Skiner Poseidon

#0096

Gillat 18 - 25 mars

My Laundry Life - Out On The Tiles
Jag hoppas att 80-talsvågen inte bara innebär synthpop, postpunk och efterföljare till Mo-Dettes utan att också den klassiska jangelpopen kan få sin del i kakan. Det här är tyskt. Tyskar kan indiepop och det har visat sig i underskattade band som exempelvis Seaside Stars. Det här låter inte så lite Go-Betweens och folk som gillar Days kan nog också uppskatta det. Och Cats on Fire om man nu ska slänga in ett namn till.

Pet Shop Boys - This Used To Be The Future
Från början var jag faktiskt tveksam när Love etc. släpptes men nu tycker jag verkligen att Yes är det bästa albumet sen Very. Att det är ett starkt album bekräftas bara ännu mer av bonusmaterialet. Hur skulle de annars ha mage att lägga en låt (som för övrigt hade varit en av de starkare på Fundamental om den kommit då) som gästas av Phil Oakey på bonusskivan? Då snackar vi konkurrens om utrymmet.

The Mary Onettes - Dare
Yes, de fortsätter med oförtruten kraft.

Dani Alves - 5-0 mot Malaga
Kom sen inte och säg att fotboll inte är konst. Titta på bollbanan, titta!


#0095

Det är intressant att Luger inte verkar kunna bestämma sig för vad de ska göra av Where The Action Is, eller WTAI som är kortare och behändigare. Från början en slags ersättare till Kalasturnén med allmänhetens popmusik, Broder Daniel (som var det jag lockades av där 2004), Hives, Sahara Hotnights och Sugarplum Fairy som inte ens uppnått Systembolagsålder. Så fortsatte det, men de nästföljande åren med betydligt mindre intressanta bokningar. Slutligen försvann festivalen.

Förra året återuppstod den som en sunkig endagsfestival med skräprock och ett stackars malplacerat Dinosaur Jr som enda vettiga bokning och festivalen flyttades ut till Stora Skuggan i närheten av Universitetet. Nu håller de fortfarande till där - och bokar vettiga band!
 Ändå kan jag inte komma ifrån känslan att Luger inte riktigt verkar veta vad de ska göra av sina festivalsatsningar. Accelerator verkar det inte satsas något på i år till exempel, och sen ska det bli spännande att se om Way Out West kan fortsätta växa trots att biljettpriset är ett rån och att schemat förra året verkade vara spikat av antingen en människa som hatar musikfans eller en 2-åring. Dessutom till ett rovpris.

#0094

Arbetet med Billig Underhallning #1/Entertainment #3 fortsätter med oförminskad kraft och närmar sig punkten där den snart är klar. I april kanske?

#0093

High fidelity,
can you hear me?

#0092

Gillat 4-18 mars

Voxtrot - Trepanation Party
Plockar from postpunktrummorna och gör det med god förtjänst.

The Bridal Shop - Fragments
Redan nämnd förut, men nu har lagt till texten New Order wannabes på sidan. Kredd.

Acorn Boys - Walkin' Under Trees
Horse Shoes innan Horse Shoes. Lite mer frankofilt. Utgiven av...Horse Shoes.


#0091

Here are the young men, well where have they been?

#0090

Halleluja! En favorit från förra året, Grand Archives ska spela på Debaser 21 april. Grymt!

#0089
Träffade den här mannen i fredags och gjorde en intervju. Jag kan ju säga att jag efteråt var lite skakig. (Dickon Edwards är nog en av de coolaste och mest intressanta människor jag kan tänka mig).
 Efteråt gjorde Fosca sin (näst) sista spelning. Fantastiskt bra faktiskt. Men han lovade att återkomma. Tur är väl det.

#0088

Vem kysste Elin bakom ryggen på Marie?

(Jag undrar fortfarande)

#0087

Så här var Arvika 2007
.

Kredd till Hugo för att ha hittat bilden. Jag är han till höger med sjömansmössa och en urdrucken flaska vodka. Sjömanshatten var förövrigt lerbrun på natten mot söndagen och blev bortskänkt till en full tysk som älskade Håkan Hellström.

#0086

Låtar 4 mars till 11 mars

Moofish Catfish - I've Got Your Daniel Johnston T-shirt

Hjärtskärande.  Antagligen en av de deppigaste (och finaste!) poplåtarna under 2009. Redan nu alltså.

Fancy - For One Night In Heaven

Har till sist börjat begripa Spotify och upptäckte att Fancy gjort ett album 2008. Eftersom det jag hört tidigare av hans produktion efter Berlinmurens fall mestadels varit skit så hade jag låga förväntningar. Det mesta låter också som Finlandsfärjetechno men den här var trevlig.

Fever Ray - When I Grow Up
Ja, Lissvikremixen. Han kan ju, Glenn.

Cats On Fire - The Borders Of This Land
Jag gillar.

#0085

2 styck låtlistor

Rendezvous i Rio, 4 mars

The Wake - Oh Pamela
A Mountain Of One - Can't Be Serious
Tillmanns - Cold Hands
Under Electric Light - This Moment
Douglas Heart - The Fast Way Of Making Art
Felt -The Stagnant Pool
The Radio Dept. - This Past Week

Anders och Ivan spelar

Ebba Grön - Die Mauer
The Chameleons - Perfume Garden
Empire Of The Sun - Walking On A Dream
Television Personalities - A Sense Of Belonging

Club King Kong, 7 mars

The Decemberists - O Valencia!
Skansros - Drömmen Om Amerika
Morrissey - Suedehead
Lustans Lakejer - Diamanter
Ratata - Jackie
Samtidigt Som - Constant In Motion
Grant Miller - Colder Than Ice
Hey Paulette - I Really Do Love Penelope
The Radio Dept. - Pulling Our Weight
The Pains Of Being Pure At Heart - Teenager In Love
The Aislers Set - Friends Of The Heroes
Biff Bang Pow! - There Must Be A Better Life
Television Personalities - How I Learned To Love The Bomb
Felt - The World Is Soft As Lace

Gick bra, även om det verkar ha varit oenighet kring ljudnivåerna. Slutade med att jag fick volymen både sänkt och höjd två gånger var. Nåja.

#0084

Cats On Fires nya album ligger ute i sin helhet på myspace. Skynda er att lyssna för på onsdag verkar det som att det försvinner!

#0083 - Eviga popfrågor 2

Why do I give valuable time to people who I'd much rather kick in the eye?


#0082 - Eviga popfrågor 1

Är tristessen lika svår på Sydpolen?

#0081

Tempo är igång och jag och Åsa ser film för högvarv. Hon har sett 13, jag har mäktat med 8. Från lugna stunder i en skånsk trädgård (Ljusår) till politik fångad mitt i ögonblicket (No One). Min kamp för att hinna ikapp Åsa när det gäller antal sedda filmer fortsätter imorgon och sen kanske jag gör en vettig uppföljning. Imorgon blir det Gaza-filmerna. Kan bli otroligt intressant.


#0080

Låtar låtar. 25 feb - 4 mars

The Twins - Face To Face (gammal italodänga som Nadja spelade på  näst senaste omgången av Rendezvous i Rio.
Härligt daterad video med långhåriga italienare finns här.

Kavalleriet - En Fot I Regnbågen
Verkar inte finnas något slut på det här bandets kreativitet. I nya singeln droppar de Joy Division-citat och låter som en fylla på en tokpeppad Emmabodafestival för något år sen (döda mig inte för den fåniga liknelsen).

Clap Your Hands Say Yeah! - Statues
Fortfarande lika mycket kufar som förut. Men med den nya singeln så har de faktiskt fått till en rätt trevlig popdänga.

Violens - Violent Sensation Descends
Grym blandning mellan postpunk och Byrds.

#0079

Ingen vidare vecka hittills. Snart närmar sig slutet på den dåliga perioden. Snart snart...

#0078

Jag har länge framhållit Svt play som en gudagåva, men allt är ju inte fantastiskt. Faktum är att Svt också bidrar med kulturmord. Jag pratar om Hype.

Hype är ett program där Karin Winther lyckas klämma in klyschorna redan i inledningen.

Sen försöker hon lite fräckt provocera någon gång genom att säga att de har bränt våra licenspengar. Det här är ren humor. Hon säger det på ett sätt som framstår som så otroligt osäkert det bara går med ett tillrättalagt leende. I två av klippen som ligger uppe så handlar det om att luta sig tillbaka och njuta och att det äntligen är torsdag och äntligen är hype. Allt efter en inledningsscen där de filmat hennes ben när hon går omkring.

Provocerande är snarast att programmet är så jävla...svenne. Och de försöker att inte vara det. Allt är så otroligt krystat att det bara är oerhört roligt. Det här programmet  kan bli kult på samma sätt som filmen G en gång i tiden var det.
Poäng för en sak dock: vinjetten är träffande.

Från Karin Winther-biografin på sidan:
"24-åriga Karin Winthers liv inom mode-, musik- och klubbvärlden är som hämtat ur en härlig chic lit-roman."

Ett tips nu när det ska göras nya Åsa-Nissefilmer:

"Kjell Bergqvist, Robert Gustafsson och Karin Winther i filmen Åsa-Nisse åker till Sao Paulos modevecka."

#0077

I fredags: nytt besök på Lobby som först var lugnt för att sedan fyllas till bristningsgränsen när Nottee uppträdde. Hade väldigt trevligt även om det var trångt. Tänk om sjöhästen kunde sätta baren i ett hörn istället? Så perfekt det skulle vara.

Dessutom i fredags: Existensminimums releasefest. Började klockan 18 nånting. Starten på en långkväll.

Missade av den anledningen tyvärr filmen om Olle Ljungström, men den ligger på Svt play. Halleluja! Ska se den som uppladdning inför Tempo.

Intervjuade Moofish Catfish under gårdagen. Slutresultatet kommer upp på Pandamagazine under den närmaste framtiden.

De kommande veckorna är riktigt grymma konsertveckor. Idag och imorgon blir det antagligen ganska lugnt så att jag hinner med allt som ska göras. På onsdag börjar det dock. Först Rendezvous i Rio med Ivan Jacobson som kommer förbi och gästspelar lite skivor. Dessutom inleds tempofestivalen och på torsdagen blir det lite musikrelaterad dokumentär (antagligen) i form av RiP - A remix manifesto.
 På fredag fortsätter festivalen och då kollar jag på filmer tills ögonen trillar ur. Sen blir det förhoppningsvis Embassy på Strand.
Lördag: Club King Kong med Honeydrips där bland annat jag spelar skivor. Har ni tänkt på att Embassy är i stan dagen innan? Antagligen hoppas jag på för mycket, men tänk om de gästspelar. Hoppas går ju.
Söndag: Tempo fortsätter med fortsatt hur mycket som helst. Kommer antagligen förbanna mig själv för att det är så mycket jag inte kommer kunna se. På kvällen Wavves och Poppets på strand och sen är det en kort paus innan nästa vecka tar vid.

RSS 2.0