#0052

När Hultsfred stoltserar med The Killers känns festivalen redan körd. De hittills bokade banden känns oerhört sunkiga. Kom igen, tror de att det ska bli en massinvasion till ett småländskt fält när biljetterna kostar 1400 och man för det priset får Lars Winnerbäck och Regina Spektor? Jag vet att det kommer fler band, men den här starten ser inte direkt lovande ut.

Enligt mig borde festivalledningen bara acceptera att bäst före datumet är passerat och antingen lägga ner eller minska på allt och satsa på en mer gedigen festival. Just nu är bara innebandy-svennar som tycker att The Sounds är höjden av svensk musik nöjda med festivalen.

Min vän Jonas, en allt igenom sympatisk person med ett stort pophjärta och en trivsamt klingande småländska har uttryckt en viss sorg över utveckligen. Han kunde minnas festivalens glansdagar och som smålänning menade han att det skulle vara surt om festivalen försvann.

Jag förstår honom. Även om jag inte är smålänning så minns jag tillfällen då jag kunde sitta och titta på sändningar från festivalen.

Hultsfred är självdöende. Är det inte ekonomiskt så är det ändå ideologiskt eftersom festivalen kommer bli tvungna att boka skit för att gå runt.

#0051

I två veckor har jag agerat nyhetskurir i Sveriges utkant, Karlskoga. Det är så nära en postsovjetisk stad i Kazakstan som du kan komma i Sverige. Total vildmark. Bilar som rostar. Bensinmackar med flagnande färg. Bryggkaffe och delicatoboll för 15 kronor. Vita Gevalia-muggar. Järnvägen är borta och industrierna är nedläggningshotade. Utom de som tillverkar vapen.

Fotografen som agerade guide berättade att det är ett högt antal våldsbrott i staden. Själv hade han blivit knivskuren när han försökt medla i ett slagsmål. Skumma fastighetsaffärer och en man som åker runt i en vit limousine med två livvakter.

Nyhetskategorier.

1: Barn
http://nwt.se/karlskoga/article451638.ece

2: Föreningar
http://nwt.se/karlskoga/article452753.ece

3: Byggen
http://nwt.se/karlskoga/article452118.ece

#0050

Minns ni Victorian Tin som jag nämnde tidigare? Jag besökte Shelflifes utmärkta blogg (http://blog.shelflife.com/) för första gången på ett tag och upptäckte att de 27:e december 2008 postade ett inlägg med intressant information. Victorian Tin var ett 80-talsband från Karlstad! Jag lovar att gräva vidare.(Bild från Shelflife records)

#0049

Inled året med lite kort läsning om fin DIY-kultur.

http://www.pandamagazine.se/?p=1657

#0048 - Välkommen, 09.

Januari:
Nästa moderat att ansluta sig till Pink Floyds hyllningskör är talmannen Per Westerberg.
Pet Sounds blir kunglig hovleverantör.

Februari:
Pete Doherty känner sig bortglömd av världen och bestämmer sig för att göra en ny skiva.
Roger Waters stämmer Fredrik Reinfeldt för sistnämndes version av "Another Brick in the Wall" på Polarprisutdelningen 2008.

Mars:
Begravningsceremoni för balearican.
Gallerior överallt.

April:
Per Gessle lyssnar på Studio.
Debaser Göteborg öppnar.

Maj:
Radio Dept. släpper skiva.

Juni:
Slagsmål utbryter i köerna till Morrissey.
Sommarens spelningar med Franke ställs in pga. Morrissey-kravallerna.

Juli:
Det återförenade Blur är huvudakt på Hultsfred och Roskilde
Hultsfred läggs ner.
Undertecknad fyller 20 vilket innebär en arbetslättnad för Erik Dellgren och Terry Ericsson som får ett namn mindre på U20-listan varje månad och istället kan de koncentrera sig på att boka band.

Augusti:
Kungen sitter på en kobbe i Skärgården och lyssnar på Pink Floyd.
Till följd av Blurs återförening blir ALLA casual.

September:
Per Gessle släpper ett balearica-album.
"Jag har alltid älskat Studio" säger han i en intervju med SvD.

Oktober:
Nämner kungen "debaser" i ett tal.

November:
Henrik Berggren släpper soloskiva på Sincerely Yours (eller Luxury)

December:
Glasvegas gör en jullåt med Bono.
Per Gessle gör en dubstep-julsingel.

RSS 2.0