#011 - "Oh, kliché"

Nej.


#010

Lista nummer 2, vecka 37.
1. Östermalms tioårsfirande på Debaser Medis igår, tillsammans med Florence Valentin, Suburban Kids With Biblical Names och King Fari Band som Oscar trodde var Haninge-sunkhaket China Stations husband. Florence gjorde ett kort och intensivt set. En Östermalm-Cover, Haninge Punks (som jag väntat på att få höra den live!) och Pokerkväll i Vårby Gård. SKWBN spelade nya låtar, några gamla och inte minst en låt på svenska som Mattias tidigare sagt heter något med "sunkhak". Jag glömmer alltid bort titeln men det är en fantastisk låt. 
  När kvällen kändes lagom avverkad tog jag och Oscar oss till grekvagnen på medis för lite nattamat. Jag tror att det vi såg var något slags rekord över antalet utkastade från Debaser Medis under en och samma kväll. Under den tiden vi åt räknade jag till 6 stycken. Under kanske en kvart. Galet. En av de som kastades ut var en äldre man med kryckor som ramlade ihop bakom en bil och svor åt vakterna. Tillsammans med King Fari Band kändes det som att Handen hade flyttat in på Debaser Medis för en kväll.
2. Pistol Discos nya låtar. Hurra hurra! Grymt att vi har ett så produktivt krautband i Sverige. De nya låtarna känns till viss del ännu mer polerade än de tidigare. Mindre dist? http://www.myspace.com/pistoldisco
3. Zeigeist - Pressurized Chamber. Det tog ett tag för mig innan jag lyssnade på den nya skivan. Det kändes lite som att de bästa låtarna redan hade spridits och lyssnats igenom en miljon gånger, men där tog jag fel. Och till viss del hade jag visserligen rätt, för utöver det här guldkornet (Visage! Visage!) var de flesta nya låtarna sådär.
4. Nordpolen, t-shirt hos sincerelyyours. Fin. Jag har beställt en redan.


#009 - Listträsket

Jag känner att jag bör börja med en slags söndagslista. Mest för att hålla styr i mitt skrivande.

Som följer:
Klas, live på Club King Kong. Min vän Karin har hypat Klas. Klas Klas Klas. Nu skulle han spela på King Kong tillsammans med Silent Man och Tafra. Det var sistnämnda som allra mest lockade dit mig. Nu blev väl Tafras gig kanske inte det mest lyckade någonsin, och det tror jag säkert att han själv skulle hålla med om, men nog om det. Mycket mer alt-country än på skiva. Börjar dock förstå lite mer av storheten nu.
The Deirdres - Ball in a cup (Skulle överlag säga att den nya ep:n klår den gamla. Och det säger jag inte bara för att vara snäll)
Fred Astereo, bokad till Judy's 12:e september!
Pet Shop Boys, Very. (Gammal klassiker som fått snurra mycket i veckan)


RSS 2.0