#027

Jävlar vad fort tiden går. Snart december och elva månader borta.

Sonic gör som vanligt en summering av året. En hundring på att Glasvegas och Joel Alme finns med. Och för att citera min vän Filip: "Visst är Glasvegas-skivan bra, men att alla hyllar den visar bara att det inte kommit så mycket bra skivor i år".

Jag håller med. Det har kommit en hel del ok skivor i år, men inte speciellt mycket fantastiskt. Det senaste i skivväg som dock var jäkligt bra var Dan Lissviks soloskiva. Mycket bra.

En kort lista över den senaste veckans bästa företeelser som inte nödvändigtvis har med musik att göra:

1. Ordfronts utförsäljning
Jag köpte Svensk nazism, Fotboll förklarar världen, Att Göra TV-program och två hittills sekretessbelagda julklappar.
2. Casiokids på SITC
Det svängde som attan! Jag hörde jämförelser innan med Hot Chip, men jag tycker också att det liknar bob hund en aning. Synd bara att jag var tvungen att kila iväg tidigare. Jag höll på att somna stående.
3. Martin Kann och bob hunds återkomst
I DN bekräftar Martin Kann att bob hund släpper en ny skiva inom en snar framtid (annars skulle han nog inte säga att han jobbar med ett omslag till en sådan). "Snart" är dock en definitionsfråga.
4. Internationella potatisåret
Den konstigaste men roligaste artikel jag skrivit.

#026

Haha, helt klart veckans roligaste:När det nu mot julen lider
Då vi ner till donken skrider


#025

Flygande start för Rendezvous i Rio igår! Vi fick gott med beröm och kommer antagligen återkomma i januari nästa år. Dessutom lyckades vi locka till oss en kändis i form av Torkel Petersson och det fanns också en man där som önskade låtar och blev överlycklig av gamla New Order-låtar. Det var fint.Låtlista från igår:
Antena - Camino del sol
The Occasional Keepers - Catholic Easter Colours
Trembling Blue Stars - Darker, Colder, Slower
Boat Club - Memories
Kuryakin - Snow
Ratata - Jackie
Colder - Tonight
Yazoo - Move Out
Pet Shop Boys - Being Boring
Indochine - L'aventurier
Echo and the Bunnymen - The Game
Ultravox - New Europeans
The Wake - American Grotto
Electronic - Disappointed
The Sisters Of Mercy - Dominion
Dislocation Dance - Show Me
The Wake - Back of Beyond
The House of Love - Christine
Secret Shine - Ignite the Air
The Times - Snow
Joy Division - Twenty four hours
Twig - Indigo
Josef K - Pictures Of Cindy
The June Brides - In the Rain
Alphaville - Sounds Like A Melody
New Order - Age Of Consent
Roxy Music - More Than This
The Mary Onettes - Lost
OMD - Enola Gay
Gentle Touch - Smedby
DAF - Liebe Auf Ersten Augenblick
The Cure - Fire in Cairo
Nürnberg 47 - Hundarna Brinner
Joy Division - Love Will Tear Us Apart
Handful of Snowdrops - Charlatan
New Order - Your Silent Face
Virna Lindt - Shiver
Modern English - Rainbows End
Lustans Lakejer - Rendez-vous i Rio
Reeperbahn - Havet Ligger Blankt
Ratata - För Varje Dag
Deux - Game and Performance
Silverbullit - Run
The Jesus and Mary Chain - Happy Place
The Wake - Pale Spectre
Dan Lissvik - #6
Tillmanns - Frame Of Mind
Shriekback - My Spine is the Bassline
Future Conditional - The Switchboard Girl
1999 - Legends
Biff Bang Pow! - There Must Be A Better Life
My Favorite - Let's Stay Alive
The Fall - Free Range
The Wild Swans - Bible Dreams

#024

Jag tror jag vet varför jag läser SvD så ofta. Det är inte för "Stockholmsnatt", utan snarare för att SvD även i kulturen är så otroligt sunkborgerlig att de blir en karikatyr på sig själva. Senaste exemplet är kungen, poserandes på förstasidan till "Min Helg" (helt enkelt en helgbilaga). I en intervju berättar kungen om sina bästa musikupplevelser och enligt kungen själv är något av det bästa en person kan göra att "sitta på en kobbe i skärgården och lyssna på Pink Floyd".

Vad är det som gör att svenska borgare kastat sig över Pink Floyd och slukat dem med hull och hår? Först Reinfeldt och sen kungen.

http://www.youtube.com/watch?v=FIw4vFEQDEk


#023

Rendezvous i Rio är med blogg: www.billigunderhallning.blogg.se/rir

#022

Jag såg att But Is It Art? (frågan är dock vem, mer specifikt som gjort det) har reklampostat i min blogg. Men det tycker jag bara är rysligt trevligt!

Jag skriver därför lite av ett hyllningsinlägg: But Is Art? har (antagligen extremt omedvetet) haft ett pyttelillfinger med i spelet i en hel del jag gjort det senaste året. Jag tänker bland annat på en spelning med Fosca och Friday Bridge på Cosy Den i våras. En av mina bästa vänner fyllde år och hade antagligen fått för mycket alkoholhaltig dryck i kroppen. Mot slutet av Foscas spelning fick jag rädda henne från att ramla in i en synth. Samma kväll träffade jag också min nuvarande flickvän Åsa, och lite av klickandet berodde nog på att vi från början förstod att vi hade en likvärdig musiksmak (vi diskuterade nog Friday Bridge redan första kvällen där).

Fosca gjorde den bästa spelningen på Rip it up 2007 (min favorit bland festivalerna jag besökt). But Is It Art släppte den. Fosca och Friday Bridge tonsatte sommaren i år. Och dessutom har det här bolaget släppt en hyllningsskiva till Television Personalities.

#021

Jag köpte en SvD igår. Vanligtvis är det inget jag gör särskilt ofta (det händer ibland dock, den går ju att plocka åt sig på cityterminalen). Anledningen var att jag ville ha en tidning och i och med att jag har en prenumeration på Dagens nyheter hemma redan så ville jag inte gärna betala för två samma dag. Jag skulle kunna göra paus visserligen under de veckor jag är utlokaliserad i Bromma, men jag tror att min pappa skulle bli lite ledsen om han inte varje morgon skulle få läsa sporten så jag låter bli. Därav: SvD-köp.

Igår med Per Gessle. Den mannen måste vara en av de konstigaste musikerna i hela Sverige. Han har precis tagit sig för att göra en elektronisk discoskiva. Jag minns inte var jag läste den här klockrena kommentaren, men all heder åt den som skrev det: "Per Gessle tänkte antagligen, "den där Kleerup går det ju bra för, man kanske skulle satsa på synthar".
I gårdagens artikel fäller han själv den helt fantastiska kommentaren: "Jag började göra beats på min laptop förra sommaren".

Tänk er nu Per Gessle sitta och göra beats på en laptop. Det är fantasieggande. Fint att han bevisar att det går att fortsätta lära sig saker.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2049971.svd

#020

Bra saker från senaste veckan:

1. Franke
Franke, Franke, Franke. Äntligen ny singel. Hur lyckades Luxury? Och satan vilken hype på gång.
2. Bubblegum Lemonade - Doubleplusgood
Mer JAMC-aktigt. Jag tackar inte nej. Och med tanke på att titeln är tagen från Orwells 1984 så kanske den här skivan går varm på FRA:s kontor snart.
3. Snö
Äntligen går det att spela "A Christmas Gift For You From Phil Spector" utan att framstå som knäpp.
4. Champagne Riot - Paris And I
Mycket smakfull pop från Shelflife som fortsätter med formatet cd + 7". Sjukt bra är det här. Folk som gillade Kuryakin gillar nog denna.

#019

Imorgon är det dags för premiär i vinterns stora idrott, bandy. Bandy är en sport som antingen spelas i bruksorter där nästan inga bor (Småland, Värmland etc.), platser där växthuseffekten fortfarande inte gjort sitt (Norrland) eller Stockholm för att det bör finnas minst ett lag i varje sport där.  Det är den perfekta korsningen av fotboll och hockey. Dessutom är det en sport som nästan gör sig bättre i lägre divisioner. Jag håller på Djurgården, och även fast det är DIF som har två sm-guld (och bajen 0) så får väl DIF ses som underdogs nu. DIF håller till i ettan (före detta tvåan) och inleder med match mot det mycket lokala laget Spånga-Bromsten BK. Långt ifrån namnsponsrade bandyhallar. Här handlar det om Spånga IP och antagligen någon decimeter vatten över hela planen. Medhavd glögg i termos, en mycket liten men desto röststarkare klack.

Vissa ögonblick glömmer jag aldrig. Till exempel min första bandymatch för några år sedan när djurgårdsklacken delade upp sig i två varav en person i den ena halvan strippar. I en inte särskilt strippvänlig temperatur. En annan favorit är från förra året när Djurgården värvade en gammal Bollnäslegend. I första matchen åker det ner en Bollnässupporter i full mundering och skanderar ensam ramsor. I nästa hemmamatch får han  med sig ett sällskap som RITAT banderoller på långa papprullar med en älg på och texten "ding dong". Troligen någon bandyhumor från Norrland som enbart de förstår sig på.

När jag började kolla tyckte alla att bandy var sjukt töntigt. En del tycker nog det fortfarande, jag tycker bara att det är en grym sport. Och i år får vi möjlighet att krossa gnaget på annandagen igen!

http://www.youtube.com/watch?v=75GURfYs9Wg


#018

Äh, nu får det ta och bli lite mer personligt här också. Det blir så jävla krystat annars.

Saker går bra. En klubbplan fullföljd och förhoppningsvis är snart också den andra klubbplanen fullföljd. Jag, Martina och Ewe påbörjar resan mot att bli jobbigt klubbfolk som spelar skivor överallt, är överallt och är kända för ingenting. Det och gratis öl är vårt mål. Ungefär. Den mest komplicerade frågan är om vi ska börja kunna trängas i ett DJ-bås alla tre?

Dessutom: Emanuel blir mediegubbe. Nu Pandamagazine, i januari Nya Wermlandstidningen och senare förhoppningsvis något annat skoj. P1 vore coolt faktiskt. Då måste jag också börja med den stereotypa garderoben. Virtanen borde hålla i kurser, han skulle bli jävligt rik.

Jag känner att jag varit sjukligt aktiv i en del avseenden den här veckan. Jag har varit med och återuppstartat Södertörns journalistikförening, jag har fixat klubb(ar), jag har ett till skribentuppdrag på gång (utöver bandyn) och DN ligger äntligen på hallmattan varje morgon.

#017

1. Friday Bridge - Horror of Horrors (Halloween version)
Friday Bridge bjöd på gratis godis! Och dessutom, den tidigare efterlysta sjutummaren fick ett releasedatum i december. Hurra! Nu får vi se om löftet uppfylls
2. New Order
I reklamens värld är beviset på en tidig julafton någon tv-box. I min värld är det New Order-reissues. Nu har jag äntligen haft tid till att lyssna också.
3. Coastal Days
Åh, något nytt! tänkte jag. Och så var de hyfsat gamla. Varför är de här så jäkla bortglömda för? www.myspace.com/coastaldays
4. Skanros
Yes, ep:n är bra!

RSS 2.0